Zana Avdiu: Mësuesit Kosovarë po detyrojnë nxënësit t’iu blejnë d hurata

Zana Avdiu: Mësuesit Kosovarë po detyrojnë nxënësit t’iu blejnë d hurata

Nga Zana Avdiu

Halli i nxenesve ne keto dite eshte i madh. Sa here vjen 7 dhe 8 marsi, femijeve edhe familjeve te tyne iu duhet me mendu se cfare dhurata duhet me iu ba mesuesve. E shume nga familje, duhet mi nda p aret e ushqimit, per mos me i qite femijet ne pozite te k eqe para shokeve e shoqeve.

E mesuesit, pa pike t urpi e me a rrogance, kerkojne ndonse jo shprehimisht, te iu behen dhu rata. E kjo, jo vec ne shkolla, por edhe ne kopeshte.

Kjo eshte barre e madhe per femije edhe familjet e tyne. Dhe, si praktike e keqe qe eshte, duhet te nderprehet.

Mos ua mundoni shp irtin femijeve. Mos i mesoni nga fillimi se si te nenshtrohen e k orruptohen. Se ky eshte njefare k orrupsioni- ai femije qe e sjelle dhuraten ma te mire, ka me shume p rivilegje. Keshtu u kane perhere. Edhe prej kohes, kur une jam kane ne shkolle.

Mos iu bleni dhurata, sepse ata per ate pune paguhen. Mjafton ka nje kar toline urimi, dhe hic kurgjo ma shume.