Plaka kosovare që po mashtron shtetin e Austrisë, ja çka i ndodhi

Plaka kosovare që po m ashtron shtetin e Austrisë, ja çka i ndodhi

Po licia në qarkun Murtal të Austrisë ka zbuluar një rast të ma shtrimit ma siv të ndihmave sociale nga një familje kosovare.

Sipas p olicisë, familja, nga viti 2011 deri tash ka përfituar pa të drejtë nga shteti, 80 mijë euro, shkruan h eute.at dhe shumica e mediave austriake sot.

Nëna 79 vjeçe e dy djemve, 41 dhe 52 vjeçarë ka marrë mbështetje f inanciare për të paguar banimin dhe s igurimin ndërsa dy bijtë, paratë e papunësisë dhe ato të si gurimit shëndetësor.

Pol icia prej një kohe të gjatë ka zhvilluar he time ndaj kësaj familjeje. Siç është k onstatuar, gruaja 79 vjeçare ka pasur të drejtë qëndrimi në Austri vetëm pasi që dy djemtë e saj janë deklaruar se garantojnë f inanciarisht për të, transmeton albinfo.ch.

Përkundër kësaj, ajo, në vitin 2011 kishte bërë kërkesë për “s igurimin minimal”, një lloj ndihme sociale për nevoja të veçanta. Veç kësaj, ajo ishte e paraqitur zy rtarisht në një banesë në Zeltweg, ku në të vërtetë nuk banonte ndërsa për të paguar banesën në fjalë ajo merrte ndihma m ateriale nga shteti.

Nga ana tjetër dy djemtë të cilët, sipas po licisë “duket se” kanë shtetësi të dyfishtë, austriake dhe kosovare kanë përfituar nga fondi i të papunëve dhe ai shëndetësor, ndërkohë që nuk i kanë paraqitur qëndrimet e tyre të gjata në Kosovë. Sipas disa mediave, familjarët në fjalë “qëndronin në Kosovë dhe merrnin ndihmat sociale në Austri”.