Zot mba dorën! Tërmet 8.1 ballë ndodh në këtë vend, paralajmërohet për tsunami/ Bëhen thirrje: Mos rrini në shtëpi.

Zot mba dorën! Tërmet 8.1 ballë ndodh në këtë vend, paralajmërohet për tsunami/ Bëhen thirrje: Mos rrini në shtëpi.

Zelanda e Re po kalon momente shumë të vë shtira. Më parë ndodh një tërmet 7.3 ballë, por është regjistruar një tërmet tjetër 8.1 ballë.

Tërmeti 8.1 ballë ka qenë i treti dhe është dhënë ala rmi për një ts unami. Mos qëndroni në shtëpi”, thekson agj ensia e Zelandës së Re në faqen e saj të internetit.

Ra portohet se e vakuimi duhet të jetë i menjëhershëm pasi një tsu nami mund të ndodh shpejt,” raporton/CNN.

Po ashtu e ditur bëhet se ky është tërmeti më i fortë që nga gushti i vitit 2018, kur një tërmet me magnitudë 8.2 g oditi Paqësorin Jugor, afër Fixhit.