“Nuk më pëIqen familja e burrit,do bëj atë që s’ua pret mendja…”, vajza ÇUDlT me letrën…!!!

“Nuk më pëIqen familja e burrit,do bëj atë që s’ua pret mendja…”, vajza ÇUDlT me letrën…!!!

Kjo është letra që një vajzë ka dërguar në redaksinë e Shkodra News, ku tregon se nuk i pëlqen familja e burrit.Ajo thotë se dëshiron ta marrë burrin tek familja e vet, por do të dijë mendimin tuaj se si të reagojë.

Përshëndetje të gjithave. M’u mbush mendja që edhe unë të shkruaj historinë time në median tuaj. Do të doja të ndaja me ju p roblemin tim dhe dua t’ju përgëzoj për më tepër, sepse këto histori janë si një lloj te r apie për ne.

Kam një p roblem me vjehrrën time.Me aq sa kam lexuar kam kuptuar se ka shumë vajza të reja që kanë pro bIeme me vjehrrat e tyre. Por në të njëjtën kohë kam lexuar histori nusesh të cilat ankohen kot më kot.

Nëse vjehrra kujdeset shumë për fëmijët, ato ankohen pse kujdeset, nëse nuk kujdeset ato thonë pse nuk kujdeset. Duket sikur është e shkruar që m arrëdhënia vjehërr-nuse të shkojë gjithmonë keq. Unë për vete jam vajzë, teze, kunatë, motër dhe nuse, nënë ende jo.

Nuk e di se si do të reagoj kur të kem fëmijë, por nuk mendoj se do të reagoj ash për ndaj vjehrrës si disa nuse që njoh. Si vajzë jam normale, kam pasur edhe unë pr obIemet e mia më nënën time dhe mjaft madje, sepse kemi karaktere të kundërt, por asnjëherë nuk mbajmë i nat.

Menjëherë kalon, sepse ajo është nëna dhe gjithmonë tërhiqet më shumë një nënë se sa një vjehërr. Është normale. Por vjehrra ime në të vërtetë që po i bën gjërat sa më mirë që ka mundësi. Jam unë ajo që jam shumë kërkuese dhe nuk më pëlqejnë ndryshimet.

Fakti është se ne jemi një familje e bashkuar, falë gjyshes sime, drekojmë pothuajse çdo fundjavë me kushërinjtë, jemi të gjithë të së njëjtës moshë, me fëmijë dhe sa herë që takohemi kë naqemi shumë me njëri-tjetrin.

Kjo nuk do të thotë se nuk ka kon fl ikte, sepse kudo ka nëpër fiset shqiptare. Vjehrra ime është e d iv orcuar ka dhe një fjalë tjetër që jeton larg saj dhe është lidhur me një burrë tjetër që është nga fshati.