Albin Kurti dha lajmin e madh/ Do ta ndryshojmë kushtetutën dhe ta bëjmë Shqipërine E Madhe….

Albin Kurti dha lajmin e madh/ Do ta ndryshojmë kushtetutën dhe ta bëjmë Shqipërine E Madhe….

Kreu i Levizjes Vetëvendosje dhe kandidati për kr ye minister të Kosovës, Albin Kurti, e ka vizituar sot Gjirokastrën si pjese e fushatës para zgjedhore të d egës së partisë së tij në Shqipëri për zgjedhjet parlamentare që do te mbahen më 25 prill .

Kurti foli në Gjirokaster tha se duhet ta ndryshojnë K ushtetutën për ta mundësuar bashkimin e Kosoves me Shqipërinë.

Ne kemi pengesë Kushtetutën Republikes së Kosovës. Ne.ni 1, pika 3 dhe neni 1, pika 1 nuk janë në per pu thje, por me vullnet politik, ne duhet të edhe ta ndry.shojmë K ushtetuten e Republikës ashtu që Kosova dhe Shqipëria, si shtete te te njëjtit komb, të mund të inte.grohen dhe bash kohen”, tha Kurti

Kurti shtoi se eshte krenar që e ka vizituar Gjirokastrën, ku, siç thek soi ai, flamuri liri dashës i Shqipërisë së pavarur u ngrit më 1912, vetëm shta te dite pasi Ismail Qemali e ngriti atë në Vlorë.

Sot jemi këtu në Gjiro kastër, te vendi ku nje jave pas ngri.tjes së flamurit nga Ismail Qemali në Vlorë, u ngrit edhe në Gjirokaster. Unë kam takuar dje të tre, edhe kryeministrin Edi Rama, edhe presidentin Meta, edhe krye tarin e PD, Basha. Janë tre kandi datë të pavarur që ne i mbështesim. Kreshnik Merxhani në Gjiro kastër, Boiken Abazi në Tirane dhe Iljaz Shehu në Lezhë. Duam të angazhohen sepse Shqipëria ka nevojë për zhvillim që sjell punë.sim, tha ai.