“Artocarpus heterophyllus, fruti që do të shpëtojë botën nga uria”

“Artocarpus heterophyllus, fruti që do të shpëtojë botën nga uria”

Një frut e kzotik që ka shijen e mishit të d errit mund të jetë zgjidhja për të gjithë njerëzit nëpër botë që v uajnë nga uria.

“Artocarpus heterophyllus” rritet vetëm në jug dhe juglindje të Azisë dhe peshon nga 4.5 deri në 45 kg. Përmban qindra fara që janë të pasura me kalcium, proteina, hekur dhe p otas. Mjafton një frut i vetëm për të ushqyer në një vakt një familje të tërë.

Studiuesit mendojnë se një frut i tillë mund të zëvendësojë grurin dhe mi srin, që po kë rcënohen nga ndryshimet kl imaterike.

Fruti është shumë i përdorur në Bangladesh, por në Britani po bëhet përpjekje që të futet nëpër markete në mënyrë që të zëvendësojë mishin e de rrit.