MINUTA E FUNDIT | Po i vjen era k oalicion… çfarë po zihet mes Ramushit dhe Albinit

MINUTA E FUNDIT | Po i vjen era ko alicion… çfarë po zihet mes Ramushit dhe Albinit

Ramush Haradinaj në bisedime për koa licion me VV-në…Kryetari i Al eancës për Ardhmërinë e Kosovës (AAK), Ramush Haradinaj ka filluar negociatat me l iderin e Vetëvendosjes (VV’së), Albin Kurti, për një k oalicion pas zgjedhor.

Sipas burimeve të M etros, Albin Kurti i ka ofruar Ramush Haradinajt një po zitë të rëndësishme shtetërore dhe bëhet fjalë për ul ësen e kryetarit të Kuvendit të Kosovës.Nga që janë bërë deri më tani, Kurti po in siston vazhdimisht që ai të bëhet kryeministër ndërsa Vjosa Osmani presidente e Kosovës.

Ndërkaq kujtojmë që në zgjedhjet e fundit i pari i AAK’së, ka shpallur kandidaturën për president dhe që e gjithë fushata ishte fokusuar në të, madje edhe slogani i partisë së tij ishte “Ramushi President”.Mirëpo siç duket Kurti po insiston që Osmani të jetë presidente e shtetit, ashtu edhe siç kishte deklaruar në ditën kur kjo e fundit hyri në listën g aruese të VV’së.Kujtojmë që fitues i zgjedhjeve të 14 shkurtit është Vetëvendosje me 47,85%, pas saj vjen PDK me 17,41%, më pas vjen LDK me 13,08%, partia e Haradinaj i cili po p retendon po zitën e presidentit, ka fituar vetëm 7,43%