Dacic Ne ”Frike” / Dìalogu Me Qeverine Kurti Do Jete E kstreme , Refuzuan Edhe Dìalog…

Dacic Ne ”Frike” / Dìalogu Me Qeverine Kurti Do Jete E kstreme , Refuzuan Edhe Dìalog…

Kryetari i Kuvendit të Ser.bisë, Ivica Daçiq beson që presioni do të rritet mbi Serbinë karshi d ialogut me Ko.sovën..

“P resioni do të rri.tet, por gjithçka varet nga udhëheqja politike që është në Beograd dhe ne nuk do të pajtohemi me s hantazhe. Nëse dikush planifikon të sjellë letër “jo-letër” në Serbi, le të mos humbasë kohë”, tha Daçiq.

Tutje, ish-krye.diplomati serb u shprehë se ata janë për d ialog dhe marrë.veshje por jo një marrëveshje ku do të nënkuptonte njohjen e Kosovës..

“Ne gjithmonë kemi qenë për d ialog, asnjëherë nuk kemi qenë në fa.vor të nën.shkrimit të diçkaje pa iu përmbajtur më vonë asaj që bëri Prishtina. Do të ketë p resione të mëdha, por nëse dikush dë.shiron një m arrëdhënie korrekte, ne jemi këtu”, shtoi tutje Daçiq..

Tutje, krye.tari i Kuvendit të Serbisë foli edhe për Qeverinë Kurti II që po vjen..

“Ajo qeveri do të jetë shumë e kstreme, ata refuzuan çdo d ialog, nuk është asgjë op.timiste tani në kuptimin që pala shqiptare është e p afajshme dhe se dikush e sheh f ajtorin tek ne, kjo nuk është më kë.shtu”, tha ai.