Analisti shqiptar, zbulon planin dhe jep p aralajmërimin e f rikshëm: “Kat,astrofa është gati për shqiptarët”

Analisti shqiptar, zbulon planin dhe jep p aralajmërimin e fr ikshëm: “Kat,astrofa është gati për shqiptarët”

Analisti Frrok Çupi teksa ka komentuar vizitën 3-ditore të Presidentes Vjosa Osmani në Tiranë, ka dalë me një pa ralajmërim të fr ikshëm për në 25 prill. Çupi p aralajmëron se nëse shqiptarët e Kosovës të drejtuar nga Albin Kurti dhe Vjosa Osmani do të su lmojnë Shqipërinë në 25 prill, atëherë k atastrofa e shqiptarëve në Ballkan bëhet gati. Shty pe r3k 1am3n më poshtë për të lexuar lajmin e plotë: Komenti i plotë.Pse na vijnë rrotull m ajtistët e Kosovës?! Ka një gjë, patjetër, aty ku njerëz të të njëjtit lloj vijnë e shkojnë pa pushim. Gjëja e fundit pse ‘fluturojnë’ mbi ne ma jtistët e Kosovës, janë zgjedhjet që po vijnë. E fundit ishte Vjosa Osmani. Emri e çon në një lumë të Jugut të vendit, ndërsa origjinën e hershme e ka nga Shkodra. Pra nuk ka asnjë të dhënë et nografike që të marrë udhët drejt Jugut për të përçarë vendin e dëshiruar, Shqipërinë..…

Vizita tre- ditore ‘si te daja’ e presidentes në detyrë e Kosovës, krijoi b ezdinë më të madhe në këtë vend, vend që e ka krijuar të paktën st abilitetin mes krahinave dhe besimeve fetare. Be zdia tashmë nuk ka lidhje aq shumë me ‘Kosovën’, as me ‘Vjosën’, por me m ajtizmin e kstrem të k ompanisë Vjosa. Kjo, si presidente është në fakt fytyra e Albin Kurtit, një kryeministër që nuk i mbushi as 100 ditë. Albini është i shpallur si m ajtist e kstrem, re volucionar, “che-gevarist”, i rritur nën hijen e Adem Demaçit dhe në urgjet serbe. Vetë Albini, pasurinë më të madhe ka tu rrin e k amikazit dhe a nti- amerikanizmin. Vjosa, si politikane e re, e vetëkënaqur dhe fl uturake si në organizatat e rinisë ko muniste, është mbështjellë me pe lerinën e Ibrahim Rugovës, por në fakt është p ersekutorja e tr ibunit të shtetit të Kosovës..…

Edhe pse anëtare në Partinë e Rugovës, si ma rtire do të binte vetëm për Albin Kurtin. Gjithë fr yma që i mbështjell të dy mban aromë sl lavizëm; në lëkurën e tyre duket se nuk p rek era perëndimore. Vjosa, që si presidente i ra ‘bixha’, udhëtoi drejt Tiranës për një nd enje tre ditore, ku për 72 orë nuk përmendi asnjë herë U shtrinë Çlirimtare të Kosovës, sikur lirinë ta kishin sjellë le jlekët nga Moska dhe Beogradi. Në çdo orë të ndenjës u duk se mbante në dorë kacavidën për të gjetur vr imën ku mund ta përçante ko mbin shqiptar mes Kosovës dhe Shqipërisë; dhe përçarjen brenda Shqipërisë mes jugut e veriut. Ma jtistët e këtij lloji, e kstremë dhe jashtë kohës, e kanë në ku rmin e tyre suksesin përmes përçarjes. Po pse vijnë kaq shpesh këta në Tiranë? Prej dy vjetësh, Lëvizja Vetëvendosje ka ngritur një d egë në Tiranë, degë që bëhet ‘pemë’ sa herë p aralajmërohet ndonjë grindje, ndonjë terror, ndonjë sh katërrim a ndonjë p isllëk tjetër nga ish- pu shteti. Është r asti i vetëm në botën e qytetëruar, i këtij shekulli, që një shtet themelon partinë e vet në shtetin tjetër. Hera e fundit kur Vetëvendosja e Kurtit i hyri qytetit për shk atërrim në Tiranë ishte pr otesta a lias ‘Klodian’..…

Më parë ishin ngulur te Tetari. Edhe atje me k acavidë në dorë, si Vjosa, mike e Kurtit. Edhe Kurti kur mbërriti në Tiranë si kryeministër, bëri gjestet e re belit ndaj qeverisë shqiptare, aq sa krijoji shanse për një media s koop-ioze që të gjejë v rima ku të fusë te hun e pë rçarjeve mes Kosovës dhe Shqipërisë. Si ma jtistë e kstrem, këta të Kosovës janë me a gresivët që kanë mbetur në Ballkan. Këta gjithnjë e dinë veten ‘opozitë’ edhe sikur president a kryeministër të jenë. Është kjo shenja se ata bëjnë punën e dikujt dhe i japin llogari dikujt si po e bënë punën e ‘opozitës’ në Tiranë. Gjithnjë janë ‘numër 2’. Kësaj here vjen në pyetje interesi sl lav, Rus dhe Serb. Fluturimi i Vjosës drejt Tiranës duke shkelur edhe projektet amerikane mbi rajonin, ka lidhje me një foshnjëri politike en tuziaste. Albini dhe Vjosa, me s iguri, mendojnë se me rë nien e presidentit Trump në Shtetet e Bashkuara ra djathtizmi, se me këtë ra st hapet rruga e mavjtizmit të tyre të ska jshëm në rajon..…

Zonja Osmani u ndie mirë me l iderët tiranas që ose kishin lu ftuar kundër UÇK, ose kishin bashkëpunuar me agj enturat e Serbisë, ose kishin mbledhur informacione kundër lu ftërave të lirisë në Kosovë e në Shqipëri, ose kishin dj egur vendin dy a tre herë. Ma jtistët e Kosovës po bëhen gati për zgjedhjet tona të 25 prillit, me sa kuptova prej zja rrit të Vjosës. Atë ditë mund të kemi këtu lu ftëtarët që do të ‘marrin hak’ për xhaxhanë që u v ra nga regjimi i di ktaturës ko muniste, sikur asnjë shqiptar tjetër nuk e ishte p ësuar nga ajo di ktaurë. Me s iguri, op eracioni i lu ftës në Tiranë do të kodohet ‘Sulejmani i Vjosës’, dhe do të s ynojë ha kmarrjen për v iktimën nga Kosova..…shtyii’pee hapsri’en e mposht’me dhe pri’it 5 seki’onda pr tpar vidjeeonn