Momenti kur fo tore porteri kosovar sul’mohet nga hul’iganët serbë

Momenti kur f otor eporteri kosovar sul’mohet nga hul’iganët serbë

Gjatë tërë ditës së djeshme ekipi i “Indeksonline” ka rap ortuar LIVE nga veriu i Kosovës rreth ak sionit të P olicisë së Kosovës për a rrestimin e ministrit serb Marko Gjuriq.
R aportimi nga veriu i Kosovës gjithmonë ka qenë një sfidë për gazetarët shqiptarë pasi që ata shpesh janë s ulmuar dhe dh unuar fizikisht nga p rotestues dhe hu liganë serbë, madje edhe në prezencë të autoriteteve të sigurisë atje.
Mirëpo, edhe përkundër kësaj ekipi i indeksonline është futur dje në veri të vendit duke r aportuar minutë pas minute ng jarjet e ja shtëzakonshme që ndodhen dje në veri. duke pasur parasysh se qëllimi i gazetarit është i nformimi sa më i saktë dhe në kohë i opinionit publik të vetëdijshëm edhe për rre ziqet që b artë.

Gjatë kohës sa ishte duke intervenuar Po licia e Kosovës, re porterët e Indeksonline Blerim Uka dhe Jeton Sopa janë su lmuar nga hu liganët serbë. Ata kanë kapur kameramanin Jeton Sopa dhe e kanë futur në një rrugicë për ta r rahur, mirëpo falë gj eturisë së tij duke u paraqitur si gazetar i huaj ai ka arritur të iu ikë hu liganëve serbë në momentin që ata ia kishin marrë me dhunë portofolin për ta id entifikuar.

Sopa duke u futur nëpër disa oborre të shtëpive ka arritur të dal në lagjen e Boshnjakëve ku iu ka bërë thirrje p ol icisë për të in tervenuar për t’i dalë në ndihmë fotografit Blerim Uka, mirëpo p olicia fillimisht kishte h ezituar të ndërhyjë.

Për më shumë shihni pamjet d ramatike se si serbët s ulmojnë dhe rrahin br utalisht me shkopinj f otore porterin Blerim Uka dhe intervenimin e kolegut të tij Jeton Sopa për ta shpëtuar.

Ndryshe, ekipit të “Indeksonline” i është thyer aparati dhe p ajisjet tjera të cilat kushtojnë mbi 3 mijë euro.