Pasuria e grave të liderëve kosovarë: Gruaja e Albin Kurtit më e pasura,ja pse…

Pasuria e grave të liderëve kosovarë: Gruaja e Albin Kurtit më e pasura,ja pse…

Edhe sivjet në Agj encinë Kundërkorrupsion zy rtarët e shtetit kanë deklaruar pasuri të m ajme, si shtëpi, banesa, toka e gjëra tjera të vlefshme.

Por çfarë pasurie kanë gratë e l iderëve të shtetit?

Bashkëshortja e Albin Kurtit, ka të ardhura më të larta se të gjitha gratë e l iderëve të tjerë kosovarë.

Norvegjezja në Institutin që përfiton 46 mijë e 990 euro në vit, si dhe është pronare e një banese në Oslo në vlerë 400 mijë euro, raporton klan kosova, shkruan Reporteri.net.

Ajo ka një kredi në vlerë 242 mijë euro për 25 vite për ta shl yer, kurse në bankë ka të kursyera 9 mijëe 650 euro.

Kr edi ka edhe Lume Thaçi, gruaja e presidentit Hashim Thaçi. Ajo ka 10 mijë euro bo rxh për të blerë një veturë, ndërsa shiti një tjetër po 10 mijë euro për të blerë modelin Audi/Q3.

Ajo ka të kursyera vetëm 2 mijë e 141 euro.

Banesë e as veturë nuk ka gruaja e kryeministrit Avdullah Hotit, e cila punon në Këshillin Gj yqësor të Kosovës. Ajo ka kursyer 1 mijë e 904 euro.

Të ardhura më të mëdha ka Anita Haradinajt gruaja e Ramush Haradinajt. Ajo merr 7 mijë e 920 euro në vit nga puna në RTK, kurse nga ko mpania “Elsig” 12 mijë euro dhe nga 1 mijë euro në muaj merr edhe nga një agje ncion i marketingut.

Kurse Violeta Veseli, gruaja e kr eut të PDK-së, Kadri Veseli, e cila paguhet 16 mijë e 640 euro në vit nga ko mpania “Cobit Pc”, si dhe pagë si profesoreshë e gjermanishtes në vit 3 mijë e 234 euro. Është pronare e një banese në vlerë 97 mijë euro.