Ky lloj speci shitet 23.000 euro kilogrami.

Ky lloj speci shitet 23.000 euro kilogrami.

Speci dj egës I llojit “Çarapija” e cila vjen nga pjesa veriore e Perusë është tepër I shtrejtë dhe shërbehet vetëm në restorantet shumë lu ksoz, përcjell Tetova1.

Për tu kultivuar ky lloj piperi duhet klimë e përshtatshme tropikale dhe lartësi e madhe mbidetare, për këtë shkak shumë vende që kanë te ntuar ta kultivojnë kanë dë shtuar.

Karakterizohet me një form vogël dhe është shumë dj egës. Dj egës e ka edhe çmimin kur të llogaritësh se vetëm një kilogram kushton 23.000 euro, dhe gjendet shumë rradhë në menytë e restoranteve shumë lu ksoze.