EKSKLUZIVE / Albin Kurti E ”Godet” Serbine Pa Filluar M andatin Si Kryeminister , Ja Cfare Tha Ai.…

EKSKLUZIVE / Albin Kurti E ”Godet” Serbine Pa Fi lluar Mandatin Si Kryeminister , Ja Cfare Tha Ai….

Kreu i LVV-së, Albin Kurti në një intervistë për “Euronews” ka deklaruar se nuk do t’i pranonte vaksinat nga Serbia pasi sipas tij ajo i merr ato nga Rusia dhe Kina.Kurti ka thënë se or ientimi i Kosovës ka qenë gjithmonë drejt Perëndimit.Pyetje: M andati juaj i fundit si kryeministër përfundoi gjatë pandemisë . Cila është gjëja e parë që ju do të bëni si kryeministër për të lu ftuar p andeminë në Kosovë?

.Kurti: Ne planifikojmë të fillojmë të al okojmë fon de të. përshtatshme për vaksinimin dhe një program pri oritetesh. në lidhje me grupet shoqërore të cilët duhet të vaksinohen së pari dhe me cë farë rendi, dhe kemi. në plan të kemi 60 përqind të popullsisë të vaksinuar në këtë vit, në bashkëpunim me BE-në. Kur unë u largova nga detyra. në 3 qershor të vitit të kaluar, kishim vetëm 30 vd ekje dhe numri i njerëzve të shëruar ishte tre herë e gjysmë më i lartë se ra stet aktive. Që kur kam lënë detyrën, kemi pasur më shumë se .1500 vdek je.Pyetje: A keni diskutuar që të pranoni vaksina nga Serbia sicë ka bërë Maqedonia e Veriut?.Kurti: Ne planifikojmë ta diskutojmë këtë çështje me partnerët tanë, me vendet që na njohën dhe në veçanti me BE-në..

.Pyetje: A është kjo një jo ndaj vaksinave .nga Serbia?Kurti: Jo, ne nuk do të marrim vaksina nga Serbia, e cila merr vaksinat nga .Rusia dhe Kina. Si për nga vlerat ashtu edhe për nga interesat, or ientimi ynë ka qenë gjithmonë drejt Perëndimit.Pyetje: Mund të shihet si një mënyrë për të ndërtuar urë me Beogradin.Kurti: Ne nuk duam të zëvendësojmë BE-në dhe SHBA-në me ndonjë fuqi lindore jodemokratike, sepse është provuar se nuk. ka siguri në lidhje me cilësinë, nga njëra anë, dhe nga ana tjetër, ka gjithmonë ku shtëzime në for më të lojërave gje opolitike.