Politikani serb ç mend Serbinë dhe Rusinë, e bën shqiponjën: Me Putinin ska të ardhme…

Politikani serb çme nd Serbinë dhe Rusinë, e bën shqiponjën: Me Putinin ska të ardhme…

Kryetari i Partisë Liberal-Demokratike, Çedomir Jovanoviq, iu është përgjigjur ash për aku zave që i kanë ardhur nga politikanë të ‘Aleanca për Serbinë”, lidhur me vendimin e partisë së Jovanoviqit për të mos e bo jkotuar fjalimin e presidentit të Sllovenisë, Borut Pahor, që u mbajt në Kuvendin e Serbisë.

Sipas Jovanoviq gjëra të tilla kanë ngj arë vetëm gjatë r egjimit të Sllobodan Millosheviqit.

“Ata po tregojnë që kanë më shumë ngjashmëri me Sllobodan Millosheviqin”, ka thënë Jovanoviq si kundërpërgjigje për kri tikët.

Sipas politikanit pro-evropian serb, nuk pritet të ketë të ardhme të mirë për Serbinë, përderisa mirëpritet presidenti i Rusisë, Vladimir Putin, e bo jkotohet ai i Sllovenisë.

“Nuk ka të ardhme të mirë për Serbinë, ku pritet Putini dhe bojkotohet Pahori. Politika që po mundohet të arsyetojë kol apsin e ma rrëveshjes së Brukselit, është e njëjta politikë që dërgon këshilltarët e saj më të mirë në Kremlin, së bashku me politikën e tyre të konflikteve ndërmjet Serbisë dhe Bashkimit Evropian”, është shprehur Jovanoviq, shkruajn mediat serbe, transmeton Gazeta Express.

Sipas politikanit serb, Sllovenia është një anëtar i Bashkimit Evropian dhe NATO-së, dhe mund të ndihmojë Serbinë në rrugën e in tegrimit në Bashkimin Evropian.

“Nuk do të ketë de mokraci në Serbi nëse ideologjia kryesore është na cionalizmi dhe iz olimi nga bota. Ky është mesazhi ynë i qartë për e litën në p ushtet, kolegët nga opozita por mbi të gjitha për qytetarët që duan lirinë dhe jetën normale, atë të cilën ne ua kemi mohuar për shkak të mungesës së guximit dhe vendosmërisë për të t hyer politikat shk atërrimtare të Millosheviqit, që shënuan lu ftëra, kri m dhe konflikte me Perëndimin”, ka shtuar ndër të tjera Çedomir Jovanoviq.

Jovanoviq ndërkohë ka drejtuar edhe ak uza të as hpra ndaj partisë “ Aleanca për Serbinë”, duke thënë se partia e tij e ka për obligim t’iu ofrojë qytetarëve serb dhe kësaj qeverie një opozitë.

“Ne jemi të obliguar t’iu ofrojmë qytetarëve serb një al ternativë, që nuk i lejon ata të bien në duart e militantëve ortodoks të “Aleancës për Serbinë’ e cila organizon k ampe ush tarake me fëmijë dhe i dërgon ata në duart e ek stremistëve rus, që për ne ata janë a rmiku më i madh”, ka thënë ndër të tjera Jovanoviq.