Vajze serbe shkruan letren për shqiptarët qe habiti gjithe Serbine??

Vajze serbe shkruan letren për shqiptarët qe habiti gjithe Serbine??

Letra e presidentit serb Aleksandër Vuçiç e botuar dje në mediat botërore, ku i kërkonte popullit serb të re flektonte mbi ma rrëdhëniet me shqiptarët dhe premtonte një marrëveshje me Kosovën, u komentua si një kthesë e fortë e politikës serbe.

ShkodraNews publikon të plotë letrën e një serbi dedikuar mikut të tij shqiptar publikisht në facebook. Letra është një im presion i tij pas vizitës në Shkodër dhe bisedës me djalin e tij të vogël për Isa Boletinin e mi tin e kalasë së Rozafës.

Marko Konjeviç nga Serbia është njohur me Armer Jukën nga Shkodra gjatë punës së tyre për një ko mpani gjermane, por dy i ka lidhur një miqësi njerëzore përtej zyrës.

Në facebok-un e tij, Marko ka publikuar dhjetra foto nga Shkodra me flamurin shqiptar dhe mikun e tij, të cilit i ka d edikuar dhe letrën e mëposhtme ku shpreh një këndvësht rim të ri për historinë serbo-shqiptare.

Dy tregime të shkurtra rreth shqiptarëve dhe serbëve

Nga Marko Konjeviç

R asti 1: Kalojmë monumentin në Shkodër dhe djali im Luka më pyet: Babi, cili është ky? Përgjigja: Është Isa Boletini, hero kombëtar për shqiptarët, por në shkollë do të mësoni se ai është një vra sës dhe një b andit. Luka: Pse? Unë: Sepse në h istori njerëzit kanë mendime të ndryshme nga perspekti vat e tyre dhe shpesh heronjtë bëjnë dhunë ndaj armiqve të tyre për të arritur qëllimet e tyre. Luka: Pra, a është ai një h ero apo një kr iminel?

Po ashtu, i tregoj një histori për politikanin shqiptar Esat Pashë Toptani, i nderuar nga serbët dhe i përçmu ar nga shqiptarët.

Disa orë më vonë ia tregoj historinë mikut tim të dashur Armer Juka, i cili është mikpritësi ynë në Shqipëri. Armeri është pasardhës i një familjeje fisnike, e cila ishte një nga mb rojtëset e Shkodrës kur us htritë serbe dhe malazeze e kishin rrethuar qytetin.