Media gjermane: Fituesi është Albin Kurti, ai është i talentuar ka shpresë për Kosovën?

Media gjermane: Fituesi është Albin Kurti, ai është i talentuar ka shpresë për Kosovën?

Mediat gjermane kanë raportuar për rezultatin e zgjedhjeve të ja shtëzakonshme parlamentare në Kosovë. Lëvizja Vetëvendosje momentalisht po prinë e para me mbi 48 për qind të votave.

Ajo “parti e majtë-nacionaliste”, siç përshkruhet nga agjencia gjermane e lajmeve Dpa, la shumë pas Partinë Demokratike të Kosovës (PDK), e cila fitoi 17% dhe Lidhja Demokratike e Kosovës (LDK) me 13 për qind të votave.

Ata pranuan hu mbjen mbrëmë, pasi u njoftuan rezultatet. Për LDK-në, të cilën agjencia gjermane e përshkruan si “partia e aktivistit l egjendar të të drejtave të njeriut dhe p acifistit, Ibrahim Rugova (1844-2006)”, është rezultati më i keq në h istorinë e tyre.

Ndërsa, shërbimi publik gjerman ARD përshkruan se: “Kurti i përket një brezi të ri të politikanëve. Ai mbron heqjen e ga rdës së vjetër që ka d ominuar politikën e Kosovës që nga pavarësia.