“Paralajmërohet tsunami në këtë vend banorët alarmohen dhe dalin nga banesat e tyre”

“Paralajmërohet tsunami në këtë vend banorët alarmohen dhe dalin nga banesat e tyre”

Një paralajmërim për tsu nami është lëshuar për ishullin Paqësor të Kaledonias së Re, pasi një tërmet me magnitudë 7.7 ballë god iti brigjet e vendit, duke nxi tur par alajmërime se valët e rrez ikshme të t sunamit deri në tre metra të larta mund të arrijnë në ‘Kaledonian e Re dhe Vanuatu’.

Tërmeti ishte me thellësi 10 km dhe ndodhi rreth 155 km në juglindje të Ishujve të Loyalty, të cilat janë pjesë e Ka ledonias së Re, një te rritor francez, pasditen e së mërkurën me orën lokale.

“Bazuar në p arametrat paraprak të tërmetit, valët e rrez ikshme të tsu namit janë të mundshme për brigjet e vendosura brenda 1000 km nga epiqendra e tërmetit”, pa ralajmëroi Qendra e P aralajmërimit të Ts unamit në Paqësor (PTËC), duke thënë që valët mund të arrijnë mes një dhe tre metra lartësi.

Tërmetet janë përgjithësisht më shka t ërruese kur fokusi është afër sipërfaqes, megjithatë nuk kishte raporte fillestare të dë mtimeve ose dallgëve shkat ërr uese. Pa ralajmërime për tsu nami janë vendosur për Zelandën e Re, Australinë dhe disa pjesë të tjera të Oqeanit Paqësor.