Dy tërmete dri dhin vendin ku jetojnë miliona shqiptar

Dy tërmete dr idhin vendin ku jetojnë miliona shqiptar

Agj encia për Menaxhimin e Fatkeqësive dhe Emergjencave ka njoftuar se Turqia fillimisht u godit nga një tërmet me fuqi 4,1 të shkallës Rihter, në ora 19:09 sipas kohës lokale, shkruan Gazeta Sinjali.

Ky tërmet ndodhi pranë brigjeve të distriktit Karaburun të pr ovincës Izmir, në thellësi prej 7,08 kilometra.
Më pas, në orën 21:22 sipas kohës lokale, një tjetër tërmet me fuqi 4,0 ballë të shkallës Rihter, goditi përsëri të njëjtin vend në thellësi prej 7,03 kilometra, njoftoi A FAD.

Turqia ndodhet në një zonë të ndjeshme ku shpesh ndodhin t ërmete.
Tetorin e kaluar, një tërmet i fuqishëm 6,6 ballësh g oditi Izmirin, ku h umbën je tën të paktën 115 persona dhe u pla gosën mbi 1.000 të tjerë.